Stoorybook’s Miss Moneypenny

FI & EE & SE MVA, BH TK1

Stoorybook’s Miss Moneypenny – ”Näpsä”

Lyhytkarvainen collie narttu, tricolour
Synt. 06.04.2007

Silmät : CEA-vapaa, PPM (6vko) / CEA-vapaa
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0
Selässä spondyloosimuutos yhdessä nikamavälissä. Todettu 7v.  Linkissä 9v otettu seurantakuva.
Eturanteiden nivelrikko todettu 9,5v. (ranne, ranne)
Poistettu kolme etuhammasta, jotka katkenneet törmäyksissä.
Kilpirauhanen : terve (9.3.2009 / 25.4.2016), TgAA negatiivinen

DNA-testit
MDR1 +/-
CEA kantaja

» KoiraNet
» Smooth Collie Database

Näyttelyt: SERT, VSP (Suomi), SERT, ROP (Ruotsi), 3*SERT, CACIB, ROP, RYP-2 (Viro)

Toko: 3xALO1 (TK1), AVO1
Agility: Maxi-III
BH-koe hyväksytty
MH suoritettu
Luonnetesti hyväksytty, +142p laukausvarma

Kasvattaja : Merja Stoor, Stoorybook’s colliet
Omistaja : Elina Riipi

IMG_6975

Isä:
Sandcastle’s Dollar Smile
Taala
Foxearth Fire Arrow Foxearth Guy Fawkes
Darsing Scarlet O’Hara At Foxearth
Sandcastle’s Mustang Sally Baubon’s Oklahoma Oliwer
Goldbody’s Back In Business
Emä:
Sandcastle’s Cat Cat
Veera
Raynoor Self Made Man Oneway’s Got To Be A Lover
Cepu-Jesses Arganjilly
Baubon’s Tik Tak Baubon’s Oklahoma Oliwer
Baubon’s Black Jolly
 

 

Näyttelyt

Suomesta :
SERT, VSP, 3xVARA-SERT, 3xPN2

Ruotsista :
SERT, ROP

Virosta :
3*SERT -> MVA, CACIB, 2*ROP, RYP2

Toko

3xALO1 (TK1)
AVO1

Agility

MAXI-III

 

Esittely

Neiti Näpsä on kauan ja hartaasti etsitty ja odotettu lyhytkarvaisen collien pentu. Rasmuksen jälkeen halusin samanrotuisen iloisen ja avoimen koiran ja Näpsässä on kyllä molempia ominaisuuksia runsain mitoin. Näpsä on Rasmuksen siskon Veeran pentu, joka on syntynyt ja kasvanut ensimmäiset seitsemän viikkoaan neljän sisaruksensa kanssa Stoorin Merjan kotona Helsingissä. Sisaruksista Näpsä sekä siskonsa ovat jo ehtineet debytoida näyttelyissä. Näpsä on saanu jopa ruusukkeen todisteeksi sievyydestään, eli vaaleansininen varaserti on jo Näpsän palkintokaapissa 😉 Kolmevuotiaana Näpsä debytoi myös ulkomailla ja sai hienosti sertin sekä Ruotsista että Virosta ja samana kesänä lopulta myös Suomesta. Vielä on parin sertin verran matkaa valioitumiseen, mutta ehkä ne vielä sieltä tulevat nekin.

Kun kävimme katsomassa pentuja ensimmäisen kerran olivat ne viisiviikkoisia ja Näpsä vielä pieni, sievä ja herttainen. Odotamme mielenkiinnolla mitä tästä trikkitytöstä vielä kuoriutuu 😉 Toivottavasti voidaan jatkaa Rasmuksen kanssa aloitettua monipuolista harrastelua eri kentillä. Älykäs Näpsä ainakin on, hyvin vähällä treenaamisella se oppi esimerkiksi noutamisen ja luoksetulon jo nuorena tyttönä. Myös agilityn alkeita on opiskeltu pentukurssista alkaen ja jälkeäkin on poljettu sekä ukkoja etsitty metsästä. Agilitytreeneissä on myös todettu neidin omaavan jonkin verran omaa päätä, koska mitä sitä turhaan rehkimään, jos tasamaatakin pääsee namit hakemaan. Eikä Näpsää myöskään haittaa mitkään pikkuasiat, kuten keinuvat alustat tai muuten kolisevat jutut. Päinvastoin, joskus toivoisi että Näpsällä kävisi mielessä edes pieni vauhdin hidastaminen… Vuonna 2010 Näpsä nousi agilityssä kakkosluokkaan ja seuraavan kauden tavoitteena on toki nousu kolmosiinkin. Näpsälle tuli kesän 2010 aikana roima annos vauhtia lisää, mutta vastaavasti erinomaiseksi koulitut kontaktit alkoivat tuottaa päänvaivaa. Muuttojen myötä laji jäi Näpsältä harrastuksista pois, vaikka välillä onkin käyty hallilla vähän muistia verryttelemässä ja hyvinhän se vieläkin menee.

Kotioloissa Näpsä on iän karttuessa aikuistunut ja rauhoittunut, mutta melkoinen halipusimussukka se on edelleen. Avoin, vilkas ja reipas koiraneiti kaikinpuolin. Koiralaumassa Näpsä on meillä se, joka pitää kaikki tyytyväisinä. Se välttää kaikkia turhia konflikteja ja menee väliin jos muiden toiminta näyttää yhtään sitä aiheuttavan. Näpsä toimii Senan parhaana leluna ja leikkikaverina ja Rasmuskin leikki mieluiten Näpsän kanssa.

Näpsän ensimmäinen kesä meni erilaisiin juttuihin tutustumiseen. Eli vähän kaikkea, paljoa ei mitään. Vuonna 2008 käytiin joku näyttely tutustumassa ja jatkettiin agilityn ja tokon alkeiden opettelua. Myöhemmin on jo kilpailtu niin agilityssä kuin tokossakin ja näyttelyitä on ollut ohjelmassa myös. Lampaita ei päästy ikävä kyllä paimentamaan enää pentukesän jälkeen, mutta kyllähän parissa lajissa on riittävästi ohjelmaa koiralle ja ohjaajille.

Näpsän kasvugalleria

Näpsä 3v

Näpsä 3v

 

Näpsä 2v

Näpsä 2v

 

Näpsä 1v 5kk

Näpsä 17kk

 

Näpsä 1v 1kk

Näpsä 13kk

Näpsä 8kk

Näpsä 8kk

 

Näpsä 6kk

Näpsä 6kk

 

Näpsä 5kk

Näpsä 4kk

 

Näpsä 3kk

Näpsä 3kk

 

Näpsä 11vko

Näpsä 11vko

 

Näpsä 8vko

Näpsä 8vko