Kennelnimen takaa

IMG_2478
Elina ja Sena

Keyword-kennelnimen takaa löytyy  Siuntiossa asuva kolmenkympin ylittänyt koiraharrastaja, jonka lisäksi talouteen kuuluu agilityyn, parkouriin ja kameroihin hurahtanut mies Timo sekä kolme sileäkarvaista collieta, joista enemmän niiden omilta sivuilta. Omaan historiaani kuuluu koirien lisäksi jonkin verran hevostoimintaa pohjoisessa asuessani, kiinnostus järjestö- ja kilpailutoimintaan jäi niiltä ajoilta kytemään. Koiramaisemmat harrastukset veivät mukanaan, kun tulin tekemään opintojani Jyväskylän yliopistossa ja jäin useammaksi vuodeksi Keski-Suomeen asumaan. Sieltä olemme siirtyneet muutaman mutkan kautta Siuntioon, mutta täälläkin vapaa-aikani kuluukin nykyään pitkälti koirien kanssa touhuillessa ja tietokoneella koirajuttuja lukiessa sen mitä töiltä jää aikaa.

IMG_8810_001
Timo ja Näpsä agilityssä

Timo on harrastanut koiriemme kanssa useita vuosia agilityä ja on usein mukana muussakin koiratoiminnassa sekä eri koiratapahtumissa. Suurin osa gallerian kuvista on Timon ottamia, ja useimmiten tapahtumissa Timon näkeekin kameran takana. Itse olen kisannut Rasmuksen sekä Näpsän kanssa tokossa ja lajiin sen verran tykästynyt, että pidän sitä päälajinani, vaikka silloin tällöin muitakin tulee harrasteltua. Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Collieyhdistyksen sekä Aktiivicolliet ry:n jäsen ja olen kouluttautunut tokon koulutusohjaajaksi sekä liikkeenohjaajaksi ja koetoimitsijaksi. Olen ollut myös mukana Collieyhdistyksen Keski-Suomen alaosaston hallituksessa ja sen tokovastaavana. Aktiivisempi kisaaminen on ajan ja kisamotivaation puuttumisen takia jäänyt, mutta Näpsän kanssa tehdään perustreenejä ja ollaan käyty kokeissa avoimessa luokassa.

Koirista

IMG_0528
Rasmus tokotreeneissä

Kotonamme asuu neljä sileäkarvaista collieta. Ensimmäinen koiramme oli vuonna 2002 syntynyt soopeliuros Rasmus, jota edelleen kaipaamme kovasti. Rasmuksen kaveriksi ja harrastuskoiraksi meille tuli keväällä 2007 syntynyt tricolournarttu Näpsä ja pian sen jälkeen kesällä 2008 syntynyt tricolournarttu Sena, joka oli Rasmuksen ainoasta pentueesta se ainoa narttupentu.

Nyt taloudessa on myös Senan pentu Tenho, joka jäi ensimmäisestä omasta pentueestamme kotiin kasvamaan sekä Sauber, joka on myös oma kasvattimme. Koiristamme löydät enemmän tietoa niiden omilta sivuilta. Rasmuksen ja Näpsän kanssa on harrastettu hakua, jälkeä, tokoa sekä agilityä sekä näyttelyt kuuluivat harrastuksiimme. Monenlaista muutakin on tullut kokeiltua, koirajuoksua, pulkanvetoa ja lampaisiinkin on tutustuttu, mutta koska aikaa on vain rajallisesti, ovat monet mielenkiintoisetkin harrastukset jääneet lähinnä testiksi ja omaksi iloksi. Senan kanssa harrasteltiiin jonkin verrran näyttelytä ja perustottelevaisuteen ja vähän rallytokoon tutustuttiin. Tenhon kanssa on harjoiteltu arkitottelevaisuutta ja siitä innostuneena myös tokoiltu ja rallytokoiltu ja vähän jälkeäkin ajettu. Toivotaan että siitä kasvaa aikuistuttuaan järkevä ja mukava koira, vaikka sillä olisi intoa varmasti vähän enempäänkin. Sauber on aloitellut pentukursseilla arjen osaamisen harjoittelua ja toivottavasti päästään käymään näyttelyissäkin jonkin verran.

Kennelnimestä

Kennelnimi Keyword on myönnetty vuoden 2007 lopussa. Kennelnimen anominen ei ollut tuolloin vielä kasvatusaikeiden vuoksi ajankohtainen, kotona oli siinä vaiheessa vain uros eikä kasvatuksesta ollut mitään kokemusta. Koska silloisilla säännöillä kennelnimi tuli olla anottu tietyn ajan sisällä kasvattajakurssin käymisestä, päättelin että tässäkin asiassa on parempi ennemmin kuin myöhemmin ja laitoin kennelnimianomuksen vetämään. Toiveissa on, että tulevaisuudessa syntyy Keyword-pentueitakin, lähinnä tosin vain silloin, jos omissa koirissa on jalostukseen sopivia yksilöitä ja ajankohta on oman elämän kannalta pennuille sopiva.

Elina Riipi