S-pennut 7 viikkoa

Pentujen virallinen luovutusikä on täynnä ja rekisteröintikin valmiina. Sirut saatiin niskaan viime viikonloppuna ja sen jälkeen päästiinkin nopsaan viimeistelemään rekkaus Kennelliiton Omakoiran kautta. Koiranettiin pennut ilmestyivät heti maksun jälkeen ja paperitkin on jo valmiina kädessä.

Rekisteröinnin lisäksi ollaan pentujen kanssa käyty virallisessa silmätarkastuksessa Helsingin Mevetissä ja samalla tehtiin myös pentutarkastus pennuille. Silmät olivat täysin terveet, eikä pennuista tarkastuksessa löytynyt mitään ihmeellisyyksiä. Tytöllä on pieni napatyrä, joka ei vaadi toimenpiteitä ja pojan kiveksiä odotellaan vielä laskeutuvaksi, siinä oli ainoat merkinnät todistuksiin.

Helsingin reissulla käytiin samalla myös piipahtamassa ensin Lohjalla Musti&Mirri-liikkeessä hakemassa pentujen pentupaketit. Näissä on mukana ensimmäinen pikkusäkki ruokaa pennuille. Pennut ovat syöneet tähän asti Barking Heads Puppy Days penturuokaa, jota nyt tosiaan pentupaketissa myös pentujen mukaan pieni määrä lähtee.

Siitä ajeltiin Espooseen jossa piipahdimme työpaikallani tutustumassa ihmisiin ja uudenlaisiin tiloihin, pihallakin käytiin vähän tallustelemassa. Pihalla nähtiin myös pari koiraa, joihin Lulu olisi mielellään tutustunut, mutta poika vähän varoi jännittäviä uusia tuttavuuksia. Lulu vähän pääsi soopelinahkapoika Jaron kanssa haistelemaankin, mukava tuttu puikkonokka kun on.

Toimistolta jatkettiin sitten eläinlääkäriin, jossa saimme harjoitella myös vähän odottelua. Poika nukkui autuaasti sylissä ja tyttökin torkahteli vuoroa odotellessa. Omalla vuorolla oli kyllä niin kiltit pennut, ettei hävetä tarvinnut, nätisti paikallaan sylissä ollessa katsottiin silmät ja pöydällä seisominenkin oli niin rauhallista tutkimisten ja sydämenkuuntelun ajan.

Autossa matkustus meni muuten kohtuullisesti, mutta poika kiljuu kyllä aika kovaäänisesti kontissa ja molemmat yrittävät tuijotella ikkunasta matkan aikana. Viimeisellä pätkällä juuri ennen eläinlääkäriä oli tullut oksennus, mutta paluumatkalla eikä muilla pätkillä huonoa oloa ole ollut. Paluumatkalla pysähdyttiin vielä Turun motarin varrella Ikealla hakemassa pari lelua pennuille ja samalla pennut pääsivät tutustumaan vielä vilkasliikenteisen tien ääniin.

WP_20150708_14_31_58_Pro

Pentutarkkipäivän jälkeen ollaan käyty vielä harjoittelemassa hihnakävelyä Lohjan asemalla. Pikkupätkä pyörätietä ja aseman ympäristössä kävelyä sujui muuten, mutta pojalla oli jotenkin huono päivä, liekö edellisen päivän Helsingin reissu vielä painoi jaloissa, ja sillä oli alkuajan jotain valitettavaa, joka sen tapauksessa tarkoittaa kiljumista joka kuuluu jotakuinkin Lohjalle asti… Huolimatta kiljunnasta se kyllä kulkee ihan häntä pystyssä ja reippaasti, eli vähän outo tyyppi siinä mielessä. Mutta rauhoittui sekin lopulta kun istuttiin juomaan kahvilalle kuppi kahvia ja limu, ja paluu matka sujui ilman valituksia ja reippaasti erinnäisiä tiellä liikkuvia asioita metsästäen.

DSCN1492

 

Paluumatkalla poika jatkoi kontissa valittamista (autoilu ei niin ole sen juttu, vaikka mielellään autoon edelleen meneekin), mutta tyttö sen sijaan päätti että ikkunalla seisoskelu ja nojailu ei ole hyvä tapa matkustaa ja päätti alkaa hakemaan parempaa näköalaa. Onneksi ajomatka kotiin oli niin lyhyt, että sen kiipeily tuli suoritettua käytännössä jo kotipihassa ollessa.

DSCN1493 DSCN1495 DSCN1498 DSCN1505 DSCN1508