Pennut kasvavat

Kolmas viikko pentujen elämää on sisältänyt lähinnä syömistä ja nukkumista. Senalta tulee maitoa niin että jo ihan normaalimittaiset työpäivät ovat sujuneet hienosti. Lisäsyöttöjä tehdään kuitenkin vielä kotona ollessa noin neljän tunnin välein. Syödyt vastikemäärät eivät ole kovin suuria, 5-20ml / pentu yleensä, riippuen vähän siitä miten edellisellä kerralla on maistunut ja onko edellisestä ruokailusta pitkä aika. Määrä ei itseasiassa ole juurikaan noussut pentujen kasvun myötä, joten oletus on että Senalta tulee syöttöjen yhteydessäkin hyvin maitoa lisänä. Ikää pennuilla on nyt 2,5 viikkoa. Toiveita elätellään että kohta voisi alkaa ruuan tarjoamaan kupista, jos ne oppisivat latkimaan vastikkeen sieltä.

IMG_2978

Silmät ovat auenneet jo aika hienosti, mutta hirveästi ei taideta vielä eteenpäin nähdä. Myös liikettä pentulaatikossa on aiempaa enemmän, kävely on toki vielä vähän haparoivaa, mutta harjoittelu tekee mestarin.

Satunnaisesti pennut ovat olleet pois laatikosta, lähinnä sen siivotuksen aikana. Ollaan siinä sitten samalla tutustuttu huoneen muihin alustoihin. Koirasänkyyn, mattoihin sekä muovimatollakin vauhdilla tepsuteltu.
IMG_3021

Alla kaksviikkois kuvat pennuista. Ensin läsipäinen tyttöpentu (Lulu).
Alla viirunaama poikapentu (Böö)

IMG_2905

IMG_2920