Uutta viikkoa mennään

Uusi viikko ja uudet fiilikset.
Jos pentujen ensimmäinen viikko lähti liikkeelle melkoisessa epävarmuudessa niin toinen viikko onkin sitten lähtenyt käyntiin hyvällä kasvupyrähdyksellä. Senalta maitoa tulee edelleen sen verran niukasti, että vastikeateriat lisäävät energiaa pennuille, mutta kertasyötöllä maistuva määrä on tippunut parin ensimmäisen syöttöpäivän jälkeen huimasti, painojen silti noustessa hyvällä tahdilla.

IMG_2706

Arkipäivien alkaessa tuli myös tilanne, että pennut ja Sena piti jättää yksin muutamaksi tunniksi ilman syöttämisiä. Työaikoja ollaan saatu sen verran soviteltua, että normaalia työpäivän mittaa sentään ei tarvitse aterioita odotella. Senakin ottaa emän hommat vakavammin, kun se saa itsekseen niistä vastata eikä voi hyväksikäyttää hyväuskoista kasvattajatätiä pentujen hoidossa. Näyttää myös siltä että maitoa tulee riittävästi pitämään pennut hyvällä mielin, sillä rauhallista ja tyytyväistä porukkaa on ollut vastassa kun töistä on tullut kotiin. Toki maistuva vastikeannos on isompi, kun edellisestä on pidempään, mutta kyllä ne välillä tuntuvat imuroivan vastikemaitoa silkasta helppouden riemusta niin paljon kuin vatsa vaan vetää. Överit suorastaan.

IMG_2621
Trikkipoika

 

Trikkityttö, työnimi Nelli
Trikkityttö

 

Senan leikkaushaava on ollut kokoajan siisti, eikä Sena ole ollut kiinnostunut haavasta tippaakaan. Kipulääkkeitä ei enää anneta ja antibiootitkin loppuvat huomenna. Käytöksestä ei ole enää pariin päivään huomannut mitään levottomuutta, eli jälkipoltotkin tai muut kipu on vähentynyt huomattavasti. Myös jälkivuoto alkaa olla aika vähäistä ja vaaleaa enää.

Melkoinen ristipistotyöhän se leikkausarpi on, kuten kuvasta näkyy.

IMG_2637