Hyvää uutta vuotta 2014!

Meillä täällä maaseudun rauhassa juhlitaan uutta vuotta takkatulen lämmössä, hyvää ruokaa syöden ja leffoja katsellen. Jos oikein kuuntelee, voi kuulla kaupungin suunnalta kaukaista paukuttelun kumua, mutta kyllä täällä on niin ihanan hiljaista ihan näin aattoiltanakin vaikka toki sitten ”tulitusaikaan” täälläkin jo kuuluu kunnolla pauketta. Mukava ero kuitenkin siihen kun asuttiin vielä kaupungissa, jolloin jytinää jatkui päiväkaupalla ja ruudin haju leijui ympärillä kävelyillä uudenvuoden ympärysviikoilla.

Vuodesta 2013 jäi tosi positiivinen fiilis, paljon hienoja tapahtumia, mahtavia kokemuksia ja iloisia tapaamisia. Näyttelyiden osalta yksi tavoite tuli saavutettua Senan valioituessa kansainväliseksi muotovalioksi  ja saman reissun toinen hieno tulos oli Tenhon BIS-pentu voitto. Tenho on myös aloittanu hienosti junioriluokan näyttelykehissä usealla erinomaisella. Harrastuspuolella Näpsän kanssa käytiin taas se vuoden toko-koe, valitettavasti meillä tuo avoin luokka tuntuu olevan jonkinlainen este, mutta ehkä vähän enemmän treeniä voisi auttaa sen ykköstuloksen saamiseen, sillä hienosti Näpsä edelleen tekee ja virheet ovat aina eri liikkeistä. Tenhon siskot ovat todella kivasti edenneet harrastuksissaan myös, Hilpi on jo käynyt möllikisoissakin agissa ja Gini harrastaa monipuolisesti hakua, tokoa ja agilityä hyvin opein. Ja on Tenhonkin kanssa nyt jotain pientä ehditty tekemään, tokoa varten perusasioita treenataan silloin tällöin, agiesteisiin tutustutaan ja mitä milloinkin. Terveyden osalta kaikki koirat ovat näin loppuvuonna ihan hyvillä kantimilla, eikä Näpsällä ole onneksi ollut jalkansa kanssa ongelmia leikkauksen jälkeen.

Mutta kaiken kaikkiaan mielenkiintoisinta tämän vuoden aikana on ollut seurata Senan pentujan kasvua 1-vuotiaiksi, liki aikuisiksi koiriksi. Kaikki ei ole mennyt tietystikään kuin oppikirjassa, mutta toivotaan että ensi vuosi jatkuu hyvällä fiiliksellä ja pentuajan jutut ja pöllöilyt pikkuhiljaa jäävät taakse ja P-pennuista kasvaa hienoja ja hyväkäytöksisiä koirakansalaisia.