Pentutapaaminen

Sunnuntaina 6.10. oli meillä Senan pentujen eli Tenho, Ginin ja Hilpin pentutapaaminen.
Ohjelmassa oli lähinnä pellolla rällättelyä sekä tokokoulutusta ja paljon rupattelua. Sää oli upea syyspäivä, saatiin reilusti lämpöä ja auringonpaistetta näin lokakuun alkuun vielä.
Kuvia tapaamisesta.

Aloittelimme 11 aikoihin lähtemällä läheiselle pellolle juoksuttamaan pentuja ja toki kaikilla oli myös kamera mukana, jotta saataisiin vähän uusia kuviakin pennuista. Tälle tiimille juoksuleikit sopivat ja Hilpi toimi näistä vauhdikkaimpana jäniksenä vetäen perässään kahta muuta pentua isoille vauhtikierroksille ympärillämme.  Huh, onneksi on hyvä kamera niin saatiin juoksukuviakin. Ja kyllä ne jaksoivatkin juosta, varmaan tunnin verran mentiin kovaa, kovempaa ja täysillä. Välillä läähätystauko ja eikun taas matkaan 🙂

Pellolla juoksuttelun jälkeen otettiin lyhyt tauko, jonka jälkeen käytiin kuvaamassa pentujen uudet poseerauskuvat. Ikääkin tuli sopivasti juuri 10kk, joten kasvugallerian kuvat saatiin näin otettua. Uudet kuvat on pentujen omalla sivulla.
Hienosti on tytöt kasvaneet, korvatkin alkavat hiljalleen asettua ja korkeuskasvukin on jo aikalailla loppunut. Otettiin myös kimppakuva pennuista, josta näkee vähän kokoeroja, eikä tuo Tenhokaan ihan mini ole, vaan ihan normikokoinen uros sekin, tosin se saa noilla vähän pystymmillä korvillaan vähän korkeusapuja tyttöjen vieressä. 😉

 

Kun kuvailut oli tehty lähdettiinkin sitten päivän ohjelman mukaiseti tokokoulutukseen läheiselle kentälle. Kouluttajaksi meille oli lupautunut Mari Hölsö (kennel Kuunsirpin), jonka kanssa käytiin läpi tokon alokasluokan liikkeitä ja vähän muitakin perusjuttuja. Vautsi miten taitavia pentuja meillä olikaan ja hienosti kaikki jaksoivat keskittyä koko koulutuksen ajan. Vähän loppupuolella herpaantui jo ympäristönkin seuraamiseen keskittyminen Tenholla ja Hilpillä, mutta kun tehdään töitä niin kyllä silloin ajatus on vain siinä tekemisessä. Mahtavaa! Toinen todella hieno asia oli kaikkien pentujen kyky vaihtaa palkkaa täysin ongelmitta ruuan ja leikkimisen välillä. Molemmat kelpaa hyvin, leikkiminen toimii hienosti palkkana ja nostaa virettä sopivasti, mutta tekniikkaa ja perusjuttuja pystyi opettamaan ruualla hyvin ja ruokapalkka myös on tavoiteltavan hyvää.

 

Koulutuksen jälkeen oli välipalan aika ja koirat sai hetken levätä ja omistajat istua pöydän ääressä. Sitten käytiin vielä lyhyt pyrähdys metsässä, jonne kylvettiin leluja pentujen etsittäväksi. Jokainen myös metsästä oman lelunsa toi, kun niitä vähän innostettiin. Taitavia ja nopeasti oppivia ovat nämä Senan pennut. Loppuun vielä vähän pellolla juoksentelua, mutta alkoi pitkä päivä painaa ja loppua lopulta virta näistäkin kakaroista joten lopeteltiin päivän touhuja, mutta toki jo seuraavaa tapaamista piti vähän suunnitella, ehkä seuraavan kerran meidät nähdään Hilpin vieraina Tampereella 🙂

Kiitos Marianne ja Sari, oli tosi kiva päivä ja mahtava nähdä pentuja ja teitä omistajia täällä meillä 🙂