Tenholle Tallinnasta ROP ja titteli Balttian Voittaja 2018

Pentuhuuruista arkea paettiin Tenhon (Keyword Paladin) kanssa päiväksi Tallinnaan Baltian Voittaja näyttelyyn.
Näyttelyyn tuli ilmoitettua jo keväällä, joten ajankohta ei ollut ihan ideaali, mutta koska titteli oli tarjolla niin tokihan reissuun oli lähdettävä.

Näyttelypaikalla oli kostea sää ja pelkäsin että kaatosateen osuessa meidän vuorolle ovat Tenhon korvat täysin mahdottomat,  mutta onnea oli sen verran mukana että pahin sade taukosi juuri ennen meidän vuoroamme.  BaltW-18 titteli saatiin kehästä, kuin myös ROP ja Cacib.

Tuomari tykkäsi kovasti rodusta ja olisi toivonut meidät ROP-koirana myös isoon kehään, mutta valitsimme tällä kertaa palata aiemmalla laivalla pentulaatikon äärelle kotiin.

Tenho Hyvinkään ryhmänäyttelyssä VSP

Parin vuoden ajan ovat olleet näyttelykäynnit mun koirilla melko vähissä ja Suomessa ei olla käyty kehässä sitten viime vuoden erikoisnäyttelyn. Hups!
Kesä on ollut aika kiireistä, mutta päätin kokeilla onneani ja ilmoitin sekä Tenhon (Keyword Paladin) että Senan (Pandarellan Åsa Rasdotter) näin syksystä Hyvinkään ryhmänäyttelyihin kun se viimeisiä ulkonäyttelyitä alkaa olemaan.

Realistisesti ajatellen molemmilla on melkoisesti sanottavaa korvissa ja pohdinkin pitkään peruako ilmoittautumiset, kun näyttelyyn tuli tuomarinmuutos. Se jäi kuitenkin hoitamatta, joten sunnuntaina pakkasin koirat autoon ja lähdettiin sitten miellyttävässä syysauringon lämmössä näyttelypaikalle.

Tuomari oli oikein miellyttävä uusi tuttavuus minulle, Zsolt Biro, Unkarista. Käsitteli koiria kauniisti ja oli kohtelias ja miellyttävä kehässä.
Uroksia oli paikalla peräti 9 ja Tenho oli omalla vuorollaan kehässä valioluokassa ja voittikin luokan hienosti SA:lla. Paras uros kisaan hienoja koiria vastaan mennessä olin tyytyväinen, että mahdollisuus PU sijoitukseen oli hyvinkin realistinen, mutta upeasti Tenho ohjattiin tällä kertaa parhaaksi urokseksi! RP kehässä narttua vastaan kisatessa Tenho oli VSP ja olin kyllä tosi tyytyväinen sijoitukseen.

Nartuissa Sena osallistui ensimmäistä kertaa veteraaniluokkaan, ja näillä korvilla varmaan myös viimeistä 😀 Tuomari kiitteli kovasti hienojen veteraanien tuomista kehään ja palkitsi Senankin erinomaisella ja se sijoittui sillä luokassa toiseksi. Senan esittäminen oli kyllä luokkaa helpompaa kuin Tenhon, se osaa liikkua kauniisti eteenpäin ja seisookin ryhdikkäämmin.

 

Näyttelystä poistuttaessa otettiin vielä autolla yksi kuva Tenhosta palkintojen kanssa.

 

 

Lulu Virossa näyttelymatkalla

Lulun (K. Sugar Rush) kanssa kävimme jälleen vähän reissaamassa ja suunnattiin tällä kertaa Annen kanssa Viroon, Tarton tuplanäyttelyyn 5.-6.11.

Lulu kilpaili nuortenluokassa ja Annen Siina junioriluokassa, niin ei oltu reissukavereina ihan toisiamme vastassa.
Ensimmäisenä päivänä Lululle tulokseksi ERI1  ja toisena päivänä vielä parannettiin tästä ollen ERI1 SA PN3.
Siinasta ja Lulusta tuli hyvä tiimi matkan aikana. Lulu oli muutenkin super reissukaveri,  sen kanssa reissaaminen on ihanan rentoa ja helppoa, vaikka ekaa kertaa oltiin yhdessä hotellissa. Hyvin osasi tyttö hotellielämän ottaa.
Hieno reissu kaiken kaikkiaan, jos ei huomioida hajonnutta autoa, joka toi keveän lisäjännityksen paluumatkaan.

Latvian näyttelymatkalla

Tämän vuoden osalta Tenhon kanssa käytiin viimeinen näyttelyreissu Latviassa 15.-16.10.
Ihan onnistunut bussireissu oli tälläkin kertaa, näissä kyllä pääsee itse tosi helpolla verrattuna ajamiseen omalla autolla.
Tällä kertaa valitsin Latvian kansalliset näyttelyt, kun enää ei metsästetä cacibeja sen kanssa, vaan ihan kansallista valionarvoa varten lähdettiin sertiä yrittämään.
Tenho oli molempina päivinä ROP, ryhmäkilpailuissa käytiin tekemässä pikaiset läpijuoksut kehässä. Valionarvoa päästään siis anomaan.

Olen pidempään pohtinut, josko Tenho pääsisi ”eläkkeelle” näyttelyistä, kun se ei niistä varsinaisesti innostu ja ihan kohtuullisen hieno saalis tuloksia sillä on jo nyt kasassa. Mikäli tämä oli samalla meidän viimeinen kerta näyttelykehässä, niin tulipahan ainakin onnistunut päätös uralle 😀