Tenho Hyvinkään ryhmänäyttelyssä VSP

Parin vuoden ajan ovat olleet näyttelykäynnit mun koirilla melko vähissä ja Suomessa ei olla käyty kehässä sitten viime vuoden erikoisnäyttelyn. Hups!
Kesä on ollut aika kiireistä, mutta päätin kokeilla onneani ja ilmoitin sekä Tenhon (Keyword Paladin) että Senan (Pandarellan Åsa Rasdotter) näin syksystä Hyvinkään ryhmänäyttelyihin kun se viimeisiä ulkonäyttelyitä alkaa olemaan.

Realistisesti ajatellen molemmilla on melkoisesti sanottavaa korvissa ja pohdinkin pitkään peruako ilmoittautumiset, kun näyttelyyn tuli tuomarinmuutos. Se jäi kuitenkin hoitamatta, joten sunnuntaina pakkasin koirat autoon ja lähdettiin sitten miellyttävässä syysauringon lämmössä näyttelypaikalle.

Tuomari oli oikein miellyttävä uusi tuttavuus minulle, Zsolt Biro, Unkarista. Käsitteli koiria kauniisti ja oli kohtelias ja miellyttävä kehässä.
Uroksia oli paikalla peräti 9 ja Tenho oli omalla vuorollaan kehässä valioluokassa ja voittikin luokan hienosti SA:lla. Paras uros kisaan hienoja koiria vastaan mennessä olin tyytyväinen, että mahdollisuus PU sijoitukseen oli hyvinkin realistinen, mutta upeasti Tenho ohjattiin tällä kertaa parhaaksi urokseksi! RP kehässä narttua vastaan kisatessa Tenho oli VSP ja olin kyllä tosi tyytyväinen sijoitukseen.

Nartuissa Sena osallistui ensimmäistä kertaa veteraaniluokkaan, ja näillä korvilla varmaan myös viimeistä 😀 Tuomari kiitteli kovasti hienojen veteraanien tuomista kehään ja palkitsi Senankin erinomaisella ja se sijoittui sillä luokassa toiseksi. Senan esittäminen oli kyllä luokkaa helpompaa kuin Tenhon, se osaa liikkua kauniisti eteenpäin ja seisookin ryhdikkäämmin.

 

Näyttelystä poistuttaessa otettiin vielä autolla yksi kuva Tenhosta palkintojen kanssa.

 

 

Lulu Virossa näyttelymatkalla

Lulun (K. Sugar Rush) kanssa kävimme jälleen vähän reissaamassa ja suunnattiin tällä kertaa Annen kanssa Viroon, Tarton tuplanäyttelyyn 5.-6.11.

Lulu kilpaili nuortenluokassa ja Annen Siina junioriluokassa, niin ei oltu reissukavereina ihan toisiamme vastassa.
Ensimmäisenä päivänä Lululle tulokseksi ERI1  ja toisena päivänä vielä parannettiin tästä ollen ERI1 SA PN3.
Siinasta ja Lulusta tuli hyvä tiimi matkan aikana. Lulu oli muutenkin super reissukaveri,  sen kanssa reissaaminen on ihanan rentoa ja helppoa, vaikka ekaa kertaa oltiin yhdessä hotellissa. Hyvin osasi tyttö hotellielämän ottaa.
Hieno reissu kaiken kaikkiaan, jos ei huomioida hajonnutta autoa, joka toi keveän lisäjännityksen paluumatkaan.

Latvian näyttelymatkalla

Tämän vuoden osalta Tenhon kanssa käytiin viimeinen näyttelyreissu Latviassa 15.-16.10.
Ihan onnistunut bussireissu oli tälläkin kertaa, näissä kyllä pääsee itse tosi helpolla verrattuna ajamiseen omalla autolla.
Tällä kertaa valitsin Latvian kansalliset näyttelyt, kun enää ei metsästetä cacibeja sen kanssa, vaan ihan kansallista valionarvoa varten lähdettiin sertiä yrittämään.
Tenho oli molempina päivinä ROP, ryhmäkilpailuissa käytiin tekemässä pikaiset läpijuoksut kehässä. Valionarvoa päästään siis anomaan.

Olen pidempään pohtinut, josko Tenho pääsisi ”eläkkeelle” näyttelyistä, kun se ei niistä varsinaisesti innostu ja ihan kohtuullisen hieno saalis tuloksia sillä on jo nyt kasassa. Mikäli tämä oli samalla meidän viimeinen kerta näyttelykehässä, niin tulipahan ainakin onnistunut päätös uralle 😀

Collietapahtumien viikonloppu Laukaassa

Suomen  Collieyhdistys täytti 70v ja juhlatapahtuma mestaruuskisojen ja erikoisnäyttelyn sekä oheistapahtumen osalta juhlittiin Laukaassa.IMG_8628

Perjantaina osallistuimme Tenhon kanssa rotumestaruustokokokeeseen avoimeen luokkaan. Ajoimme perjantaipäivällä Siuntiosta kisapaikalle ja oltiin aika sopivasti hieman ennen kokeen alkua valmiina paikalla. Laukaan upea nurmikenttä oli kyllä rotumestaruuksiin sopiva ympäristö. Kerran aiemmin viime vuoden puolella ollaan avoimessa kisattu ilman tulosta, mutta silloinkin jäi ihan hyvä fiilis vaikka ei ihan valmiita oltukaan. Tällä kertaa ei niin jännittänytkään Tenhon kanssa, sillä otettiin melkoinen itsevarmuusbuustaus pari viikkoa aiemmin yhdistyksen tokoleirillä, jossa päästiin testaamaan meidän ongelmia ja toteamaan että kouluttamalla näistäkin selvitään. Tällä kertaa liikejärjestys oli kiva ja se että liikkeet oli jaettu kahteen osuuteen, joten välillä lepäiltiinkin.

Itse kisa meni hienosti ja tulokseksi saatiin upeat 291,5p ja ykköstulos oikein kunniapalkinnon kera! Ja näin rotumestaruuksissa oli hieno fiilis kun vielä voitimme avoimen luokan ja Tenho sai ensimmäisen tokoruusukkeensakin. Nollia ei tullut oleenkaan, pientä teknistä hiottavaa jäi, mutta aikaahan meillä on ja tavoitteet ylitetty jo moneen kertaan 😀
AVO1 tuloksen myötä Tenho sai myös oikeuden siirtyä kisaamaan voittajaluokkaan.

Pisteet liikkeittäin:

Avoinluokka 
1. Paikalla istuminen ryhmässä 1 minuutti 10 etutassu ilmassa melkein koko ajan, mutta muuten rauhallinen
2. Seuraaminen 8,5 alku löysä ja väljä, juoksun jälkeen parani, mutta alkoi painamaan
3. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5 pysähdys voisi olla nopeampi
4. Luoksetulo 9,5 vino loppuperusasento
5. Istuminen / Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5 seuraamisosuus väljä, voisi mennä nopeammin maahan
6. Lähettäminen määrätylle paikalle ja maahanmeno 9,5 suoraan ruutuun rauhallista laukkaa, seiso käskyyn hidas reagointi, maahanmeno hyvä
7. Noutaminen 9 saisi palauttaa nopeammin, meni laukalla, palautti ravilla
8. Kauko-ohjaus 9 istumiset saisi olla nopeampia ja parempaan asentoon
9. Estehyppy 9,5 varmaan vino perusasento
10. Merkin kierto ja paluu perusasentoon 8 lisäkäsky paluuseen, kun merkkasi hypyn merkit
11. Kokonaisvaikutus 9 hyvä ilme tekemisessä, mutta vähän hitauksia ja vinouksia, joista kyllä ylemmissä luokissa rokotetaan
yht. 291,5p AVO 1, KP sijoitus 1./13

Lauantaina oli vuorossa erikoisnäyttely, jonne osallistuivat Tenho ja Näpsä. Tenholle valioluokasta tulokseksi EH ja Näpsälle Annen esittämänä veteraaniluokasta ERI. Näyttelyn lopuksi Näpsä esiintyi myös Valioparaatissa, josta se sai oman hienon ruusukkeen muistoksi, eli molemmat koirat saivat oman ruusukkeensa tapahtumasta mukaan. Sena ei osallistunut tällä kertaa mihinkään, mutta pääsi kuitenkin tapaamaan tuttuja, kuten kasvattajaansa Virveä.  Iso Kiitos Annelle majoituksesta Jyväskylässä niin sai koko lauma lähteä mukaan!

Tenhon arvostelu, jossa on yksi sana josta en ole ihan varma.
”Good size sable. Beautiful colour and condition. Good reach of neck. Too short in back. A little straight in upperarm. Shoulder and rear angulations ok. I’d prefer better head, needs more stop and back skull recedes(?). Eye a little small. Movement needs more reach in front and drive behind.” Uroksilla oli tuomarina Bev White.

Näpsän arvostelu: ”9 years. Shown in very hardy condition. Tricolour of good quality. Feminine head. Nice eye and expression, good ears. Lovely overall shape, showing well. Moved well, covered the ground with good reach and drive.” Narttujen tuomarina oli Alan Jones.

 

 

IMG_8562

IMG_8574

IMG_8582

IMG_8611

IMG_9090

IMG_9396