Lulun pennut ovat syntyneet

Tiistaina 14.8. aloitti Lulu synnytyksen ja huolimatta hyvästä startista päädyimme sen kanssa sektioon, kun pentuja ei alkanut kuulumaan useita tunteja vesien tulon jälkeen.
Leikkauksen avulla Lululle syntyi kaksi virkeää poikaa, jotka molemmat ovat kasvaneet reipasta tahtia heti syntymäpäivästä alkaen. Ensikertalaisuudesta ja leikkauksesta huolimatta Lulu on ollut erinomainen emä ja hoitanut sekä ruokkinut antaumuksella pentujaan. 

Lulun kanssa oli pientä ongelmaa kuumeilusta ja kudosnesteen valumisesta haavasta muutaman päivän ajan, joten eläinlääkärin tarkistettua että haavassa ei ole ongelmaa vaan se oli hyvin umpeutumassa niin lyhyellä ab kuurilla myös kuume laski ja normaali ruokahalukin palasi.

6 päivän ikäiset pennut ovat jo tuplanneet painonsa ja liikkuvat laatikossa vauhdilla emää etsiessään. 

 

 

Pentujen odottelua

Lulu on saapunut odottelemaan laskettua aikaa, toivottavasti muutama pentu mukanaan.
Pentulaatikko on rakennettu ja Lulu päässyt tutustumaan siihen. Kotona olevat koirat ovat Lululle valmiiksi tuttuja, sillä se kävi myös kantoaikana lomalla viikon verran.
Valmistautuminen alkaa myös kasvattajalla, sillä lomakin alkaa juuri lasketun ajan kohdilta.

Uutiskoostetta

Keyword Paperdoll ”Hilpi” ja Sari ovat tehneet hienon tulospäivän agilitykisoissa Tampereella 5.3.2017
Jokaiselta neljältä radalta tulos, upeasti agilityradalta 0-rata sijoittuen kolmanneksi ja hyppyradalta sitten nollavoitto ja toinen SERT-H!
Onnea Sari ja Hilpi !

Tenhon (K. Paladin) kanssa ollaan käyty kaksi kertaa MES luokassa kisaamassa ilman tulosta. Ratoja ei voi syyttää, molemmat olivat oikein kivoja ja itseasiassa minusta aika perushelppojakin. Nyt ei vaan meinaa oikein onnistua vireen eikä keskittymisen kanssa. Ensimmäinen yritys Raaseporissa meni ylisähläämiseksi, ääntelyäkin tuli ja käytösruudussa sitten vekslattiin asentoa ihan useampaan otteeseen istumisesta maahan ja istumaan ja vielä äänen kera. Toinen yritys Espoossa taas sitten meni enemmänkin laahusteluksi radalla, kontakti katoili ja uusintoja olisi pitänyt olla käytössä reilusti enemmän kuin se kaksi mitkä tehtiin. Positiivisena puolena oli käytösruutu ja erittäin iloisena tulin radaltakin pois (ehkä vähän huvittuneena tosin), sillä käytösruudussa Tenho pysyi nyt paikallaan ja hiljaa, tosin makaaminen kyljellään loikoillen ei oikein työnteolta näyttänyt, mutta olipahan rennosti.
Muutama kisa olisi vielä keväälle suunnitteella, sitten pitää taas varmaan siirtyä taukoilemaan hetkeksi.

Gini (K. Partydoll) on jatkanut myös kisaamista rallytokossa. Tällä kertaa Raaseporissa ei riittäneet pisteet tulokseen, mutta seuraavaan kertaan tsempaten!

Lulu (K. Sugar Rush) on jäänyt sairaslomalaiseksi harmillisen onnettomuuden vuoksi, jossa sillä katkesi toinen takajalka. Katkennut sääriluu on nyt ruuvattu levyllä oikeaan asentoon ja Lulu on hyvissä käsissä sekä hoidon että kuntoutuksen osalta. Toki vaikka kaikki sujuisi hienosti on toipumisaikaa edessä viikkoja ja kuntoutus normaaliksi tulee kestämään muutaman kuukauden. Toivomme paljon malttia Lululle, että se antaa jalan kuntoutua rauhassa ja kestää toimettomuuden jakson, kun ei pääse liikkumaan montaa minuuttia kerrallaan ennenkuin luutuminen on kunnolla tapahtunut.