Lulun pennut ovat syntyneet

Tiistaina 14.8. aloitti Lulu synnytyksen ja huolimatta hyvästä startista päädyimme sen kanssa sektioon, kun pentuja ei alkanut kuulumaan useita tunteja vesien tulon jälkeen.
Leikkauksen avulla Lululle syntyi kaksi virkeää poikaa, jotka molemmat ovat kasvaneet reipasta tahtia heti syntymäpäivästä alkaen. Ensikertalaisuudesta ja leikkauksesta huolimatta Lulu on ollut erinomainen emä ja hoitanut sekä ruokkinut antaumuksella pentujaan. 

Lulun kanssa oli pientä ongelmaa kuumeilusta ja kudosnesteen valumisesta haavasta muutaman päivän ajan, joten eläinlääkärin tarkistettua että haavassa ei ole ongelmaa vaan se oli hyvin umpeutumassa niin lyhyellä ab kuurilla myös kuume laski ja normaali ruokahalukin palasi.

6 päivän ikäiset pennut ovat jo tuplanneet painonsa ja liikkuvat laatikossa vauhdilla emää etsiessään. 

 

 

Pentujen odottelua

Lulu on saapunut odottelemaan laskettua aikaa, toivottavasti muutama pentu mukanaan.
Pentulaatikko on rakennettu ja Lulu päässyt tutustumaan siihen. Kotona olevat koirat ovat Lululle valmiiksi tuttuja, sillä se kävi myös kantoaikana lomalla viikon verran.
Valmistautuminen alkaa myös kasvattajalla, sillä lomakin alkaa juuri lasketun ajan kohdilta.

Senan pennut

Senan pennut syntyivät 18.5.2015

Ensimmäinen pentu syntyi normaalisti kotona, mutta sen sisko saapui maailmaan sektiolla eläinlääkärissä synnytyksen venyttyä yli 6h ensimmäisen pennun syntymisestä. Syynä synnytyksen pysähtymiseen oli seuraavana tulossa ollut kuollut pentu, joka esti synnytyksen jatkumisen normaalisti. Vielä vatsassa ollut trikkityttö oli kuitenkin reipas ja eläväinen ja enempää kuin nämä kolme ei sitten siellä tuloillaan ollutkaan.

Ensimmäisellä viikolla Senan maidon tulo todettiin olevan ilmeisesti leikkauksen vuoksi kovin vähäistä näille kahdelle, joten lisäruokaa pennut ovat saaneet vastikkeen muodossa ja sen myötä kasvu on pyrähtänyt käyntiin reippaammin ja pennut ovatkin melkoisen ahneita syömäreitä.

IMG_2610

 

Sena pentujen odottelua

Ovatpa viikot hurahtaneet ohitse nopsaan, enää on viikko aikaa Senan pentujen odottelua.
Maha ei ole mitenkään tosi iso, semmoinen sopiva ainakin tällä hetkellä.

Tenhon pentujen kuvia katsellessa tulee kyllä jo melkoinen pentukuume 😀
Nekin ovat jo yli 2 viikkoisia ja kohta suloisimmillaan, sitten se suloisuus loppuu ja niistä tulee pieniä riiviöitä joilla on terävät hampaat.

IMG_2479
Senalla vielä reilu viikko aikaa kasvatella mahaa