Tenho NoseWork hajutestissä

Kävimme Tenhon kanssa Forssassa  NoseWork:in 1 luokan hajutestissä 7.4., eli toteamassa että koira tunnistaa eukalyptuksen hajun ja osaa ilmaista sen ohjaajalle.
Testi on suoritettava ennen mahdollisia 1 luokan kokeita.

Meillä on ollut pidempään taukoa harjoituksista, joten menin vähän ”testaamaan” kuinka sujuu etsintä ja ilmaisu vieraassa paikassa.
Matalalla laatikkorivillä Tenho teki etsinnän kulkemalla laatikkojen yli ja löysi helposti oikean laatikon, mutta koska se vaikutti edelleen vähän miettivän asiaa niin en ilmoittanut testaajalle löytöä pelkästä seisomisesta laatikolla. Siinä se pohti vähän ja päätti vielä tarkistaa rivin viimeiset tutkimattomat laatikot ja kun palasimme linjaa takaisin päin jäi oikealle ja nyt teki korrektin ilmaisun maahanmenolla. Siitä oli helppo ilmoittaa löytö ja palkata sitten koira, aikaa meni yhteensä pohdintataukoineen 40 sekuntia.

Treenitauolla tuntui olevan merkitystä vain ilmaisuvarmuuteen ja nopeuteen, etsintä itsessään sujui oikein hienosti ja nopeasti.

 

 

Senalle RTK2 koulutustunnus Lohjan rallytoko kisoista 3.3.

Tenhon (Keyword Paladin) kanssa kisaaminen on vähän töksähdellyt rallytokon mestariluokassa, mutta sen emä Sena (Pandarellan Åsa Rasdotter) onkin sitten pistänyt parastaan ja saavutti hienosti RTK2 koulutustunnuksen Lohjan kisoissa 3.3.2018! Pidemmälle me ei lajissa tähdätä, mutta tämä saavutus oli kyllä hieno, siihen nähden että se tehtiin pääasiassa sen 8 vuotta sitten juniori-iässä tekemän peruskoulutuksen pohjalta ja vain pienin osin uusia asioita treenaten kisoja ajatellen.

Lohjan kisat olivat tuplakisa ja Tenhon kanssa käytiin jälleen molemmilla radoilla keräämässä rutkasti virhepisteitä, niitä normaaleja (se peruutus ja edestä puolenvaihto mitkä meillä on ihan hakusessa aina vaan) ja muutamia vähän ylläreitäkin. Yksi kisa olisi vielä tiedossa, mutta motivaatio on kovilla, kun ei edes tulosrajaan päästä ja pitäisi pyrkiä niihin 95p tuloksiin 😀

Senan olin ilmoittanut vain toiselle radalle edellisen kerran kokemuksesta viisastuneena, sille nimittäin ei toi tuplakisa sitten sopinut ollenkaan, koska vaatiminen palkasta kesken toisen radan oli jo sen verran äänekästä  😀 Tältä yhdeltä radalta saatiinkin hyväksytty tulos, vaikka ekaa kertaa pitkään aikaan olin ihan hukassa radalla, näköjään sitä voi noinkin lyhyellä matkalla eksyä… Onneksi numerot oli vielä sen verran hallussa, että osasin jatkaa seuraavalle kyltille kun löysin sen 😀

 

 

 

Tenho Hyvinkään ryhmänäyttelyssä VSP

Parin vuoden ajan ovat olleet näyttelykäynnit mun koirilla melko vähissä ja Suomessa ei olla käyty kehässä sitten viime vuoden erikoisnäyttelyn. Hups!
Kesä on ollut aika kiireistä, mutta päätin kokeilla onneani ja ilmoitin sekä Tenhon (Keyword Paladin) että Senan (Pandarellan Åsa Rasdotter) näin syksystä Hyvinkään ryhmänäyttelyihin kun se viimeisiä ulkonäyttelyitä alkaa olemaan.

Realistisesti ajatellen molemmilla on melkoisesti sanottavaa korvissa ja pohdinkin pitkään peruako ilmoittautumiset, kun näyttelyyn tuli tuomarinmuutos. Se jäi kuitenkin hoitamatta, joten sunnuntaina pakkasin koirat autoon ja lähdettiin sitten miellyttävässä syysauringon lämmössä näyttelypaikalle.

Tuomari oli oikein miellyttävä uusi tuttavuus minulle, Zsolt Biro, Unkarista. Käsitteli koiria kauniisti ja oli kohtelias ja miellyttävä kehässä.
Uroksia oli paikalla peräti 9 ja Tenho oli omalla vuorollaan kehässä valioluokassa ja voittikin luokan hienosti SA:lla. Paras uros kisaan hienoja koiria vastaan mennessä olin tyytyväinen, että mahdollisuus PU sijoitukseen oli hyvinkin realistinen, mutta upeasti Tenho ohjattiin tällä kertaa parhaaksi urokseksi! RP kehässä narttua vastaan kisatessa Tenho oli VSP ja olin kyllä tosi tyytyväinen sijoitukseen.

Nartuissa Sena osallistui ensimmäistä kertaa veteraaniluokkaan, ja näillä korvilla varmaan myös viimeistä 😀 Tuomari kiitteli kovasti hienojen veteraanien tuomista kehään ja palkitsi Senankin erinomaisella ja se sijoittui sillä luokassa toiseksi. Senan esittäminen oli kyllä luokkaa helpompaa kuin Tenhon, se osaa liikkua kauniisti eteenpäin ja seisookin ryhdikkäämmin.

 

Näyttelystä poistuttaessa otettiin vielä autolla yksi kuva Tenhosta palkintojen kanssa.

 

 

Tenholle TOKOsta VOI1 tulos!

Kävimme 2.9. Tenhon kanssa Lohjalla Kirsuhallissa Lohjan Kirsujen järjestämässä tokokokeessa.
Tälle vuodelle ei olla yhtään koetta käyty, kun ei olla saatu aikaiseksi osallistua säännöllisesti treeneihin, mutta ajattelin että voihan sitä nyt kokeilla yhden kerran. En tosiaan odottanut koetauon ja melkolailla treenitauonkin jälkeen ykköstulosta, mutta olen tosi ylpeä miten Tenho skarppasi suoritukseensa.

Oli mukava huomata miten Tenho jaksaa hienosti pitkän voittajaluokan tuolla vähälläkin treenimäärällä ja sille riittää palkaksi reippaat kehut (kun vaan pysyisi sitten hiljaa niiden jälkeen).
Vähän aiemmin treeneissä tapahtuneesta hässäkästä johtuen se huomioi normaalia enemmän hallissa olevat ihmiset, mutta olin tyytyväinen kun se pystyi myös tuon ohittamaan niin ettei koesuoritukseen juuri näkynyt häiriötä.

Onneksemme meillä oli tällä kertaa kokeessa tuuriakin mukana, kun heti ensimmäisenä liikkeenä olleeseen ohjattuun noutoon osui se meille helpompi puoli eli oikea. Tosin tähän liikkeenseen onnistuin asettumaan liian lähellä lähetysmerkkiä niin ettei koira mahtunut siirtymään edestä perusasentoon vaan istui ensin merkin päälle ja lopulta siirsi sen etujalkojen väliin että pääsi sivulle… Onneksi Tenho on luova suorittaja.

Tunnari oli varma, mutta pieni lipsahdus tuli kun kapula tippui suusta kun oli kerran sen jo poiminut ja joutui ottamaan uudelleen sen mukaan. Ote oli kuitenkin sitten hyvä, eikä epäilyttänyt että olisi ottanut väärää ja luovutuskin hieno.

Ruudun suorituksen jälkeen olin ihan fiiliksissä kehässä, sen verran upeasti se meni, kerralla keskelle ja ilman mitään ennakointeja mihinkään suuntaan. Vähän kaarretta mennessä, mutta hallin tolpat aiheuttaa noita monelle ja saatiin sitä ehkä vähän siksi anteeksi.

Kauttaaltaan koin että saatiin suoritus tehtyä jokseenkin treenien tasolla, vain pari isompaa liikevirhettä. Odotettu nolla tuli metallinoutoon, jossa Tenho palautti kiertäen esteen ja vaati jo ennen sitä pari nouto käskyä, mutta sai kuitenkin tuotua kapulan, joka oli sille itselleen varmaan jo työvoitto. Lisäksi luoksetulon pysähtymisen se valui, tämä on treeneissä tosi varma, joten epäilisin että tässä koejännitys näkyi, kun olisi pitänyt pysähtyä yleisön kohdalle.

Kaukoissa on nyt pientä siirtymää, mutta jatketaan sen hiomista sitten kun jumit on ensin hoidettu. 

Paikkamakuussa Tenho ennakoi vähän istumaan nousua ja lievää haistelua oli ollut. Tajusin kyllä jo ennen koetta että tämä on jäänyt tosi vähälle harjoitukselle ja haistelua sillä on ollut aiemminkin.

Täytyy myöntää että minua tämä koe jännitti taas pitkästä aikaa oikein kunnolla, liikaa taukoa edelliseen tokokokeeseen, melkein vuosi 

Lopputuloksena kuitenkin kaiken jälkeen oli VOI1 tulos, pistein 259. Ja oikeus kisata erikoisvoittajaluokassa!!! Ja superylpeä ohjaaja Tenho-pojasta, josta ei pitänyt tulla tokokoiraa alkuunkaan 😉 

 

Kuvat kokeesta on ottanut Ruth Stenius-Levänen.